Αγγελική Αλεξίου

Η Αγγελική γεννήθηκε στην Αθήνα, στο Περιστέρι το 1985. Σπούδασε βρεφονηπιοκόμος στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα της Ηπείρου στα όμορφα Ιωάννινα. Κατά την διάρκεια των σπουδών της μελέτησε το παιχνίδι, ως δυναμικό πλαίσιο μάθησης και ανάπτυξης στο νηπιαγωγείο. Όταν πήρε το πτυχίο της, με πολύ καλό βαθμό, δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης και εργάστηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Ειδικεύτηκε στις ηλικίες 3-4 ετών. Σήμερα συνεχίζει να καταρτίζεται μέσα από σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν την δουλειά της με τα παιδιά. Το 2017 ολοκλήρωσε το course Μοντεσσοριανής εκπαίδευσης teacher Montessori assistant 3-6 από το ΑΜΙ (Association Montessori International ) και από τότε ξεκίνησε να μεταφέρει τις αρχές της Μοντεσσοριανής παιδαγωγικής στα νηπιακά τμήματα στα Πρωτοβαδίσματα. Τον Σεπτέμβρη του 2019 ξεκίνησε την διετή κατάρτιση ΑΜΙ Montessori diploma 3-6 ,στο Μοντεσσοριανό εργαστήριο και ειδικεύεται στην Μοντεσσοριανή παιδαγωγική για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών.

Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά ,και στον ελεύθερο χρόνο της μαθαίνει Ιταλικά. Της αρέσει η καλή μουσική, να παρακολουθεί θεατρικές παραστάσεις και ο χορός αφού και η ίδια χόρευε για αρκετά χρόνια σε συγκρότημα παραδοσιακών Ελληνικών χορών.

Σήμερα είναι μητέρα δύο παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας τα οποία μεγαλώνει με τις ίδιες παιδαγωγικές αρχές που χρησιμοποιεί και στην δουλειά της. Σεβασμός για την προσωπικότητα του παιδιού, ελευθερία και πολλές ευκαιρίες έκφρασης.