Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα στον Κολωνό το 1981. Τελείωσε στην Αθήνα βρεφοκόμος με άριστο βαθμό και ειδικεύτηκε ως παιδαγωγός προσχολικών δραστηριοτήτων καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης. Συνέχισε τις σπουδές της μέσω σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων ενώ παράλληλα εργαζόταν.

Ξεκίνησε να εργάζεται το 2000 σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σαν βρεφοκόμος.Έχοντας εργασθεί σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα που υποστηρίζουν τη μάθηση στη φύση, απέκτησε ανάλογη εμπειρία και ειδίκευση στις εξωτερικές δραστηριότητες. Στόχος της είναι η καλλιέργεια της αγάπης και του σεβασμού των παιδιών προς το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται. Στα Πρωτοβαδίσματα Οργανώνει και υλοποιεί περιβαλλοντικές δράσεις μέσα κι έξω από το σχολείο, ώστε να οικοδομηθούν οι βάσεις για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.


Δούλεψε για 10 χρόνια σε Ελληνιγερμανικό βρεφονηπιακό σταθμό και ειδικεύτηκε στο γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα και στο μοντέλο του Βερολίνου, που βασίζεται στη θεωρία της προσκόλλησης και χρησιμοποιεί τα εργαλεία της για την ομαλή προσαρμογή και ένταξη στον παιδικό σταθμό την οποίο εφαρμόζουν τα Πρωτοβαδίσματα, εκπαιδεύοντας στο σύστημα αυτό τους παιδαγωγούς και καθοδηγώντας τους γονείς.


Το 2008 ιδρύει μαζί με την αδελφή της Μαρία , τα ΠΡΩΤΟΒΑΔΙΣΜΑΤΑ έναν νέο βρεφονηπιακό σταθμό στον Κολωνό, και αναλαμβάνει την διεύθυνση των Βρεφικών τμημάτων και την οργάνωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν τα βρέφη. Εφαρμόζοντας όλες τις αγαπημένες της εκπαιδευτικές πρακτικές, δραστηριότητες στην φύση , προσαρμογή των παιδιών συμφώνα με το μοντέλο του Βερολίνου, βιωματική περιβαλλοντική μάθηση.


Το 2013 έγινε μητέρα και ταυτόχρονα μέλος του παγκοσμίου οργανισμού θηλασμού, babywearer και υπέρμαχος της θεωρίας της προσκόλλησης.


Το 2017 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του αποτελεσματικού γονέα με την μέθοδο Gordon και έναν χρόνο αργότερα την εκπαίδευση του αποτελεσματικού δασκάλου με την ίδια μέθοδο, έτσι τα Πρωτοβαδίσματα έγιναν ένα από τα ελάχιστα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα της μεθόδου Gordon στην Ελλάδα .Η μέθοδος Gordon στοχεύει στο σεβασμό των αναγκών του μαθητή , στην αποτελεσματική επικοινωνία δασκάλου και μαθητή, στην ενεργητική ακρόαση και στην αποτελεσματική εκπαίδευση, εξαιρετικά χρήσιμες πρακτικές για κάθε δάσκαλο και γονέα.


Το 2018 ολοκλήρωσε το course Μοντεσσοριανής εκπαίδευσης teacher Montessori assistant 3-6 από το ΑΜΙ (Association Montessori International )
Υπήρξε μέλος χορευτικών συγκροτημάτων παραδοσιακών χορών, χορωδίας και ομάδας θεατρικού παιχνιδιού, baby wearing.
Της αρέσουν οι περίπατοι στην φύση , η μουσική και το τραγούδι, το θέατρο και να ταξιδεύει. μητέρα