Αθανασία Μίχα

Η Νάσια, όπως τη φωνάζουν γεννήθηκε το 1996 στο Χολαργό Αττικής. Μένει στην Αθήνα και κατάγεται από το νησί Κέα. Αποφοίτησε με βαθμό άριστα από το 53ο Γενικό Λύκειο Αθήνας. Το ενδιαφέρον της για το παιδί και τις ανάγκες του την οδήγησε στην Προσχολική Αγωγή. Ήταν όνειρο ζωής. Τελειώνει τις σπουδές <<Εκπαίδευση και Αγωγή στην πρώιμη παιδική ηλικία >>στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για το επάγγελμα ως παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας.

Έχει συνεργαστεί με παιδικούς σταθμούς εν όψει των εργαστηρίων της σχολής και έχει εργαστεί ως ομαδάρχισσα και βοηθός κοινοτάρχισσας σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις. Παρακολουθεί πολλά συνέδρια μετεκπαιδευτικά με σύγχρονα θέματα Παιδαγωγικής,Ψυχοπαιδαγωγικής και Παιδιατρικής και διεθνή που αφορούσαν τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις της προσχολικής αγωγής στην κοινωνία του 21ου αιώνα αλλά και διάφορες ημερίδες όπως εκείνη που πραγματοποιήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοθεραπευτών- Ειδ.Παιδαγωγών (Π.Ε) με θέμα : << Η γλωσσική εξέλιξη και οι διαταραχές του λόγου στην πρώιμη και στην παιδική ηλικία>>, << Μαθησιακές Δυσκολίες και Υποστήριξη του παιδιού στον παιδικό σταθμό και το σχολείο>> και <<Πώς βοηθάμε τα παιδιά να διαχειριστούν τις απώλειες της ζωής>>.

Η αγάπη της για τον πολιτισμό και την κουλτούρα και πώς αυτά τα αναλλοίωτα στοιχεία, απαραίτητα για τη διαβίωση της χώρας μας μπορούν να μεταλαμπαδευτούν στην επόμενη γενιά, στα παιδιά με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο, την οδήγησε στο να παρακολουθήσει πολύωρα σεμινάρια μουσειοπαιδαγωγικής.

Τον Μάιο 2017 διακρίθηκε ανάμεσα σε 12ΟΟΟ παγκοσμίως για ένα κείμενο που έγραψε στα αγγλικά για την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού της Κέα και ήταν επίτιμη καλεσμένη στην απονομή των βραβείων της Europa Nostra στη Φιλανδία όπου της δόθηκε η τιμή, εκπροσωπώντας την Κέα αλλά κυρίως την Ελλάδα να μιλήσει και να παραδόσει το βραβείο στον μεγάλο νικητή στην κατηγορία της εκπαίδευσης όπου η ίδια ασπάζεται.

Τον Απρίλιο του 2018 παρουσιάσε εισήγηση στο διεθνές συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών στην Κρήτη με θέμα: <<Η τέχνη της κούκλας από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή>>. Πραγματοποίησε έρευνα και ερωτηματολόγιο με τη χρήση spss σχετικά με τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών στην προσχολική ηλικία και την παρουσίασε στα πλαίσια του μαθήματος Μεθοδολογία έρευνας στις επιστήμες της αγωγής και παρουσίασε εισήγηση με θέμα το Μοντεσσοριανό παιδαγωγικό υλικό στην αίθουσα διδασκαλίας της σχολής.

Σήμερα Βρίσκεται στα βρεφικά τμήματα στα Πρωτοβαδίσματα και είναι υπεύθυνη για την φροντίδα, τις παιδαγωγικές δράσεις της τάξης την σωματική, ψυχική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των βρεφών.

Το 2018 ολοκλήρωσε το course Μοντεσσοριανής εκπαίδευσης  teacher Montessori assistant 3-6 από το ΑΜΙ (Association Montessori International ) και ξεκίνησε να εφαρμόζει την Μοντεσσοριανή προσέγγισή στα βρεφικά τμήματα του σχολείου.

 Έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες με εξειδίκευση στις παιδιατρικές πρώτες βοήθειες και έχοντας περάσει από θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις απέκτησε επαγγελματικό πτυχίο πρώτων βοηθειών.

Τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το χορό από την ηλικία των 3μιση χρόνων όπου έχει αποκτήσει διπλώματα κλασσικού μπαλέτου από τη Royal Academy of Dance, επαγγελματικού μοντέρνου χορού (Imperial Society of Teacher of Dancing) και τα τρία τελευταία χρόνια ασχολείται με το λάτιν . ευρωπαικό και  αθλητικό χορό σε διαγωνιστικό επίπεδο ,κερδίζοντας δύο φορές χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ελλάδος (WDC) και ένα ασημένιο μετάλλιο στο Κύπελο Ελλάδος.

Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά και Γερμανικά.

Της αρέσει πολύ να πειραματίζεται και να ανακαλύπτει και αυτό το εφαρμόζει στις παιδαγωγικές της πρακτικές. Έχει συγγράψει ένα παιδικό βιβλίο '' Η πολυκατοικία και το δέντρο'' Η παιδαγωγική της αρχή είναι ελευθερία σκέψης, δράσης και έκφρασης σε ένα περιβάλλον με πλούσια ερεθίσματα λαμβάνοντας υπόψην την διαπολιτισμική αγωγή.