Ευγενία Καστελιώτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στο Χολαργό Αττικής το 1992 κι από τα 7 της χρόνια ζει στον Κολωνό. Είναι απόφοιτος του τμήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό πτυχίου 7,87. Από το 2012 έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων που σχετίζονται με παιδαγωγικά θέματα, τομείς της ψυχολογίας σε παιδαγωγικά ζητήματα, εμψυχωτικών δράσεων και ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας σε μικρές ηλικίες.


Παράλληλα με τις σπουδές της εργαζόταν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ως παιδαγωγός Έχει επίσης εργαστεί στο πρόγραμμα «Μαζί» μέσω της Δ.Α.Ε.Μ στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου « Προώθηση δημιουργικών δραστηριοτήτων νηπίων στις υφιστάμενες δομές των βρεφονηπιακών σταθμών με στόχο την αλληλεπίδραση παιδιών μεταναστών και γηγενών» της Δράσης 1.4/13


Επίσης είναι υπεύθυνη να οργανώνει παιδικά προγράμματα και εμψυχωτικές δράσεις σε μεγάλα βιβλιοπωλεία της Αττικής και έτσι έχει την ευκαιρία να γνωρίζει προσωπικά παιδικούς συγγραφείς και εικονογράφους παιδικής λογοτεχνίας τους οποίους φέρνει στις τάξεις της για την ενίσχυση της φιλανάγνωσίας των παιδιών που είναι ένας και από τους αγαπημένους της στόχους στην τάξη: Να φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το περιβάλλον μέσω της ομιλία, της ενεργητικής ακρόασης και του διαβάσματος έτσι ώστε το παιδί να αφομοιώσει κα να εξασκήσει όλες αυτές τις ικανότητες.


Από το 2017 εργάζεται στα «Πρωτοβαδίσματα» στο τμήμα των νηπίων, ενώ συνεχίζει να επιμορφώνεται με το Πρόγραμμα ετήσιας εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, του Ε.Κ.Π.Α.
Τις ώρες που δεν είναι με τα παιδιά κάνει γιόγκα και άλλα προγράμματα σύγχρονης γυμναστικής, συνδυάζοντας τα με την υγιεινή διατροφή. Και συμμετέχει σε ομάδα σύγχρονου χορού. Της αρέσει πολύ να οδηγεί, να χορεύει και λατρεύει τη θάλασσα. Τους καλοκαιρινούς μήνες επισκέπτεται πάντα νησιωτικούς προορισμούς, γιατί αγαπά τον ήλιο και το φως στα νησιά της Ελλάδας.