Μαργαρίτα Τηλιοπούλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην όμορφη Σκιάθο. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα κοινωνιολογίας του Παντείου πανεπιστημίου ήρθε σε επαφή με την Μοντεσσοριανή παιδαγωγική  αφού ξεχώρισε και αγάπησε την φιλοσοφία πίσω από αυτή την εκπαιδευτική προσέγγιση αποφάσισε να φοιτήσει στη διεθνώς αναγνωρισμένη σχολή «ΑΜΙ – Montessori Casa dei bambini» της Ολλανδίας για παιδιά 2,5 έως 6 ετών με εκπαιδεύτρια την κα Ειρήνη Φαφαλιού.

Πιστεύει  ότι ο κόσμος θα αλλάξει μόνο εάν οι ενήλικες βοηθήσομε , με σεβασμό και ταπεινότητα,  το Παιδί να  αναπτυχθεί σύμφωνα με τους φυσικούς ρυθμούς ανάπτυξής του.  

Αποφάσισε να εργαστεί  στα Πρωτοβαδίσματα για το πολύ όμορφο και προσεγμένο του περιβάλλον  τους και επειδή δείχνουν σεβασμό στην προσωπικότητα του παιδιού και στην ομαλή ανάπτυξή του. Στα Πρωτοβαδίσματα είναι υπεύθυνη Μοντεσσοριανή παιδαγωγός  των τμημάτων 3-6.

Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Καθώς θεωρεί το χέρι το μεγαλύτερο εργαλείο του νου, δεν της αρέσει να μένει στιγμή άπραγη,  έτσι ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να κατασκευάζει παιδαγωγικό υλικό για την γλώσσα και τον πολιτισμό ή να  δημιουργεί πλεκτά με βελόνες και νήματα.