Μαρία Κριτσιωτάκη

Η Μαρία είναι γεννημένη στην Αθήνα, το 1989 και είναι η μεγαλύτερη από τρία αδέρφια. Φοίτησε στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και πήρε το πτυχίο της Νηπιαγωγόυ. Δουλεύοντας με τα παιδιά ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εμψύχωση των ομάδων και τη βιωματική εκπαίδευση, το θέατρο και το δραματικό παιχνίδι καθώς και τη μουσική παιδαγωγική.


Από τον Σεπτέμβρη του 2009 εργάζεται σαν μόνιμη παιδαγωγός πλέον στα Πρωτοβαδίσματα στις ηλικίες 0-3 ετών οργανώνει τις εμψυχωτικές δραστηριότητες του σχολείου. Συνεχίζει να επιμορφώνεται με σεμινάρια και παιδαγωγικές ημερίδες, παρακολούθησε τα μαθήματα ψυχοπαιδαγωγικής με εισηγήτρια την κα Σβορώνου και τους κύκλους μαθημάτων της Ενσυναισθητικής εκπαίδευσης με εισηγήτρια την κα Τρανόυλη.


Το 2018 ολοκλήρωσε το course Μοντεσσοριανής εκπαίδευσης teacher Montessori assistant 3-6 από το ΑΜΙ (Association Montessori International ) και ξεκίνησε να εφαρμόζει την Μοντεσσοριανή προσέγγισή στα μεταβρεφικά τμήματα του σχολείου. Πιστεύει ότι το παιδί αναπτύσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όταν βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που στηρίζει την φυσική του ανάπτυξη, όταν βρίσκεται με έναν ενήλικά που ακολουθεί το ρυθμό του και το φέρνει σε επαφή με τις κατάλληλες δραστηριότητες που ανταποκρίνονται στις αναπτυξιακές του ανάγκες.

Όταν δε διδάσκει και δε σχεδιάζει εκπαιδευτικά περιβάλλοντα για τα παιδιά, της αρέσει να φροντίζει τον κήπο της και να περνά χρόνο με την οικογένειά της. Είναι μια παιδαγωγός που ενστερνίζεται τις αρχές της ενσυναίσθησης και του σεβασμού σε κάθε μορφή ζωής. Αγαπά και φροντίζει τα ζώα, και είναι εθελόντρια σε διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις.