Μαρία Παπαδοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα στον Κολωνό το 1978. Τελείωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών , το παιδαγωγικό τμήμα των Νηπιαγωγών με βαθμό πτυχίου 8,2. Επίσης παρακολούθησε και παιδαγωγικά μαθήματα στο Γαλλικό Πανεπιστήμιο IUFM στην Grenoble. Εργάστηκε σαν νηπιαγωγός σε δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία στην Αθήνα στη Πάτρα και στην Grenoble της Γαλλίας , ενώ τα καλοκαίρια εργαζόταν σε παιδικές κατασκηνώσεις ως στέλεχος δημιουργικής απασχόλησης. Μέλος εθελοντών στο Χαμόγελο του Παιδιού αναλαμβάνει την δημιουργική απασχόληση παιδιών που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.

Το 2008 ιδρύει μαζί με την αδελφή της Αλεξάνδρα , τα ΠΡΩΤΟΒΑΔΙΣΜΑΤΑ έναν νέο βρεφονηπιακό σταθμό στον Κολωνό, και αναλαμβάνει την διεύθυνση των Νηπιακών τμημάτων και την οργάνωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν τα νήπια.
Το 2011 έγινε μητέρα και μέλος του παγκόσμιου οργανισμού θηλασμού LLL , έτσι τα Πρωτοβαδίσματα έγιναν ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός της Αθήνας που είναι φιλικός προς τον μητρικό θηλασμό . Επίσης λάτρης του baby wearing- του να φόρας το μωρό σου, δίδαξε στις βρεφοκόμους πώς να χρησιμοποιούν μαλακούς μάρσιπους αγκαλιάς και να τους εντάξουν στην καθημερινή σχολική πραγματικότητα, βοηθώντας τα βρέφη να δεθούν συναισθηματικά γρηγορότερα με τις δασκάλες .

Το 2015 παρακολούθησε τα μαθήματα του Association Montessori International και εκπαιδευτικέ ως Children’s house Assistant, και το 2018 ολοκλήρωσε την διετή μετεκπαίδευση στην διεθνώς αναγνωρισμένη σχολή «ΑΜΙ – Montessori Casa dei bambini» για παιδιά 3 έως 6 ετών. Και είναι πλέον πιστοποιημένη Μοντεσσοριανή παιδαγωγός 3-6, εφαρμόζοντας τις εκπαιδευτικές αρχές της Μοντεσσοριανής εκπαίδευσης και στην προσωπική της ζωή στην οικογένεια της τόσο όσο και στο στα Πρωτοβαδίσματα.
Το 2018 έλαβε και την εκπαίδευση του αποτελεσματικού γονέα με την μέθοδο Gordon και ξεκίνησε να εφαρμόζει τις μεθόδους της ενεργητικής ακρόασης στην τάξη και στην ζωή της.
Η φιλοσοφία της σαν εκπαιδευτικός και μητέρα είναι ότι τα πρώτα χρόνια της ανάπτυξης είναι αυτά κατά τα οποία τα παιδιά σχηματίζουν την προσωπικότητά τους ως άτομα κι έτσι είμαι υπέρμαχος της εκπαίδευσης βασισμένη στις αρχές του σεβασμού και της ευθύνης. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την εξερεύνηση και την ανακάλυψη σε ένα υποστηρικτικό και εμπλουτισμένο περιβάλλον, βασισμένο στα ενδιαφέροντα τους. Οι δραστηριότητες της Μαρίας Μοντεσσόρι είναι οι εκπαιδευτικές πρακτικές που βασίζει το μοντέλο διδασκαλίας της.
Υπήρξε μέλος χορευτικών συγκροτημάτων παραδοσιακών χορών, χορωδίας , πρόσκοπος, εμψυχωτής παιδικών πάρτι, ηθοποιός ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδα, είναι μέλος της LLL του παγκόσμιου οργανισμού θηλασμού και ομάδας baby wearing, Της αρέσει να παίζει κιθάρα, και να διαβάζει βιβλία.