Δραστηριότητες


Τα Πρωτοβαδίσματα έχουν συνεχώς το βλέμμα τους στραμμένο στον κόσμο που μας περιβάλλει και στον κόσμο που μας περιμένει. Επιδιώκοντας την επικοινωνία με ενδιαφέροντες ανθρώπους, φορείς κουλτούρες και άλλα σχολεία και εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ονειρευόμαστε έναν κόσμο βιώσιμο για όλους και εφαρμόζουμε τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης  του ΟΗΕ.


Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι:
Η τρίχρονη εκπόνηση κοινού σχεδίου εργασίας με θέμα την «Φιλία» με το γαλλόφωνο ιδιωτικό σχολείο της Τουρκίας.

Οργανώνουμε στις εγκαταστάσεις μας το «εργαστήριο αποτελεσματικού γονέα» της μεθόδου Gordon, δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο μας να γνωρίσουν την μέθοδο της ενεργητικής ακρόασης και τα γίνουν πιο αποτελεσματικοί γονείς στις σχέσεις με τα παιδιά τους .

Συμμετοχή για δυο συνεχόμενα έτη (2014-2015) το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την κυκλοφοριακή αγωγή με την συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλη την Ευρώπη άλλα και την χρήση νέων τεχνολογιών και της ρομποτικής στην εκπαίδευση.


Διακριθήκαμε και επιλεχτήκαμε για να φιλοξενήσαμε το 2017 Γάλλους φοιτητές παιδαγωγικής με τους καθηγητές τους από την Λυών για να τους παρουσιάσουμε το εν συναισθητικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και ο τρόπος που γίνεται η προσαρμογή στον βρεφονηπιακό μας σταθμό που τους εντυπωσίασε. Είχαν χιλιάδες ερωτήσεις, έγινε μια όμορφη παρουσίαση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος κι ένας εποικοδομητικός διάλογος. Αυτές οι μικρές διακρίσεις είναι που μας δίνουν θάρρος να συνεχίσουμε την αξιόλογη δουλειά μας ,να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να ακολουθούμε τις πιο κατάλληλες μεθόδους για το Παιδί .


Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα προγράμματα ανταλλαγής εκπαιδευτικών της ISEC και φιλοξενούμε στο σχολείο μας εκπαιδευτικούς από διάφορα μέρη του κόσμου.


Οργανώσαμε το 2018 την πρώτη έκθεση Μοντεσσοριανού εκπαιδευτικού υλικού στην Ελλάδα για την γλώσσα και τον πολιτισμό. Κάνοντας προσβάσιμο το επιστημονικό Μοντεσσοριανό υλικό στους παιδαγωγούς και τους γονείς της Ελλάδας.


Τα Πρωτοβαδίσματα είναι Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης wwf αλλά και του ΑΡΧΕΛΩΝ τα παιδιά του σχολείου μας έχουν υιοθετήσει ένα Πάντα και μια χελώνα καρέτα-καρέτα. Επίσης παίρνουμε κάθε χρόνο μέρος σε όλα τα περιβαλλοντικά προγράμματα, μπορείτε να δείτε τις δράσεις μας εδώ http://www.kalyterizoi.gr/users/protovadismata και https://ecoschools.gr/schools/protovadismata

Ανακυκλώνουμε κάθε χρόνο πλαστικά καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιών.


Παίρνουμε μέρος στις ομαδικές δράσεις του Πανελληνιο συνδέσμου παιδικών σταθμών ΠΑΣΙΠΣ: «Τα παιδεία παίζει , στο αρχαίο Θέατρο του Διονύσου» ,«Τα παιδία παίζει ο Εθνικό κήπος ζωντανεύει» οπού έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε και να συνεργαστούμε με άλλα σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς της Αττικής.Τα Πρωτοβαδίσματα συμμετέχουν στα προγράμματα της UNICEF «τα παιδιά ζωγραφίζουν τα δικαιώματα τους»

Μέσω του φιλανθρωπικού μας έργου στηρίζουμε τα παιδιά της Κιβωτού, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το χαμόγελο του παιδιού, της Αγκαλιάς του κέντρου ψυχικής υγείας Ίρις, το παιδικό στέκι μεταναστών στην Λ. Αλεξάνδρας και τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας, προμηθεύοντας με χρήματα τρόφιμα, ειδή ένδυσης, υπόδησης και παιχνίδια όσους κάθε φορά και σε κάθε περίσταση τα έχουν ανάγκη.