Διατροφή

Στα Πρωτοβαδίσματα τρώμε σπιτικό φαγητό, με φρέσκα αγνά και άριστα υλικά , όχι επεξεργασμένα και  χωρίς ζάχαρη, μαγειρεμένο στην κουζίνα μας από τη μαγείρισσα μας. Η διατροφή των παιδιών φροντίζουμε να είναι ποιοτική, υγιεινή, εύγευστη και ασφαλώς επαρκής. Το διαιτολόγιο καταρτίζεται σε συνεργασία με τον παιδίατρο μας και τις υποδείξεις του υπουργείου υγείας. Οι πρώτες μας ύλες είναι σχολαστικά επιλεγμένες.

Παρέχονται 3 γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό φαγητό σύμφωνα με τους κανόνες της υγιεινής και ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής.

Παρέχονται δύο διαιτολόγια το βρεφικό και το νηπιακό ανάλογα με την ηλικία και τις συνήθειες του παιδιού και ειδικά διατροφικά μενού για ειδικούς λόγους διατροφής. Σαλάτες εποχής και ποικιλία από φρέσκα φρούτα είναι καθημερινά στο διαιτολόγιό μας κάποια από αυτά τα καλλιεργούν τα παιδιά στον κήπο μας!

Οι πρώτες μας ύλες είναι σχολαστικά επιλεγμένες.

Παρέχονται 3 γεύματα

Πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό φαγητό σύμφωνα με τους κανόνες της υγιεινής και ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής.

Παρέχονται 2 διαιτολόγια

Το βρεφικό και το νηπιακό ανάλογα με την ηλικία και τις συνήθειες του παιδιού και ειδικά διατροφικά μενού για ειδικούς λόγους διατροφής.

Σαλάτες εποχής και φρέσκα φρούτα

Σαλάτες εποχής και ποικιλία από φρέσκα φρούτα είναι καθημερινά στο διαιτολόγιό μας κάποια από αυτά τα καλλιεργούν τα παιδιά στον κήπο μας!

Ιδιαίτερη Φροντίδα

Φροντίζουμε ιδιαίτερα τα βρέφη που θηλάζουν ώστε το μητρικό γάλα να φυλάσσεται να συντηρείται και να προετοιμάζεται σωστά.

Αποθαρρύνουμε την χρήση ξένου γάλατος

Αποθαρρύνουμε την χρήση ξένου γάλατος, τις έτοιμες κρέμες, τα μπιμπερό και τις πιπίλες.

Προσαρμογή στις ιδιαιτερότητες

Προσαρμόζουμε τη ρουτίνα γευμάτων στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του κάθε μωρού.
Παρέχουμε στα βρέφη γεύματα στερεών τροφών σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες, από τους έξι μήνες της ζωής των βρεφών κι έπειτα.
Για τα βρέφη προτιμώνται τα τρόφιμα του τραπεζιού και όχι έτοιμες παιδικές τροφές, φρέσκα αγνά υλικά και όχι επεξεργασμένα.
Αποθαρρύνονται τα αλεσμένα σε μωρά άνω των 12-18 μηνών, ενθαρρύνονται αντίθετα τροφές μαλακές, με σύσταση, σε κομματάκια, με το παιδί να χρησιμοποιεί το ίδιο κουτάλι ή τα χέρια του.
Τα παιδιά γευματίζουν όλα μαζί σε τραπέζι
 που στρώνουν και επιμελούνται τα ίδια μαζί με τις παιδαγωγούς.