• Πως θα επιλέξω το κατάλληλο σχολείο;

    Όταν επιλέξετε ένα σχολείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σας πόσο συμφωνεί με την εκπαίδευση που θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας. Καμία εκπαιδευτική προσέγγιση δεν είναι κατάλληλη για όλα τα παιδιά . Ιδανικά οι γονείς θα πρέπει να αναζητούν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα σε ότι αφορά τους στόχους για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

    Για να επιλέξετε το κατάλληλο σχολείο πρέπει να εμπιστευτείτε με τα μάτια, τα αυτιά και το ένστικτό σας. Τίποτε άλλο δεν υπερνικά την παρατηρητικότητα και την εμπειρία σας. Το σχολείο που δέχεται εξαιρετική κριτική από κάποιον γονιό μπορεί να είναι τελείως ακατάλληλο για κάποιον άλλον, ωστόσο , μπορεί να είναι το κατάλληλο για την δική σας οικογένειά . Καλύτερά να εμπιστεύεστε την προσωπική κρίση σας παρά αυτή των άλλων γονέων.

    Τέλος, η επιλογή του παιδαγωγικού συστήματος και η φιλοσοφία  είναι ζήτημα προσωπικής προτίμησης. Αν επισκεφτείτε ένα σχολείο και ερωτευτείτε το περιβάλλον και την αύρα που αναδύει και αν μπορέσετε να φανταστείτε το παιδί σας ευτυχισμένο και επιτυχημένο μέσα σε αυτό, τότε μάλλον αυτό το σχολείο είναι πιο κατάλληλο για σας από ότι ένα που θα σας αφήσει αβέβαιη εντύπωση.