Εγκαταστάσεις

Οι αίθουσες  μας είναι φωτεινές , ζέστες και φιλόξενες γεμάτες φυτά, έργα τέχνης, μουσική και βιβλία.

Τα ράφια είναι γεμάτα με συναρπαστικά υλικά μάθησης, μαθηματικά μοντέλα, χάρτες , πίνακες, διακοσμητικά διαφορετικών πολιτισμών, αλλά και είδη λαϊκής τέχνης και παράδοσης, βιβλιοθήκη, χώρο τεχνών, ένα μικρό μουσείο επιστήμης, ακόμα και ζώα που φροντίζουν τα παιδία. 

Το περιβάλλον είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να διευκολύνει όλα τα παιδιά να συζητούν μεταξύ τους και να συνεργάζονται. Τα έπιπλα έχουν το κατάλληλο μέγεθος και διαστάσεις στα μέτρα των παιδιών.

Ο τάξεις χωρίζονται σε αρκετές περιοχές δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν: γλώσσα, ανάγνωσή, λογοτεχνία γραμματική και γραφή. Μαθηματικά και γεωμετρία, ασκήσεις καθημερινής ζωής, ασκήσεις για αισθητηριακές δεξιότητες, γεωγραφία, ιστορία, επιστήμη, τέχνη, μουσική και κίνηση.

Κάθε περιοχή αποτελείτε από μονάδες με ράφια , ντουλάπια και τραπεζάκια σε ποικιλία υλικών, που είναι προσβάσιμα από τα παιδιά έτοιμα για χρήση όποτε τα επιλέγουν.

Κάθε τάξη περιέχει όλο το επιστημονικό Μοντεσσοριανό υλικό, που θεωρείται κατάλληλο για την ηλικία του κάθε παιδιού. Οι αίθουσες περιλαμβάνουν ελάχιστα, αν όχι καθόλου παιχνίδια, αντιθέτως διαθέτουν μεγάλη ποικιλία υλικών μάθησης που είναι κατάλληλα για τις αναπτυξιακές δυνατότητες τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών της κάθε τάξης. Όλα αυτά επιτρέπουν πολλές ευκαιρίες μάθησης, και ανακάλυψης , προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα πνευματικών προκλήσεων.

Το σχολικό μας συγκρότημα, νεόδμητο, υπερσύγχρονο, χτισμένο βάση των πιο σύγχρονων προδιαγραφών του κανονισμού που διέπει τις εγκαταστάσεις των βρεφονηπιακών σταθμών, καλύπτει έκταση 750τμ και παρέχει:


Εγκαταστάσεις - Αίθουσες στα Πρωτοβαδίσματα

Μεγάλες σχολικές αίθουσες, φωτεινές, άνετες, επαρκώς θερμαινόμενες και κλιματιζόμενες, πλήρως εξοπλισμένες.

Επιστημονικά επιλεγμένο εποπτικό, ψυχαγωγικό κι εκπαιδευτικό υλικό.

Εκπαιδευτικό υλικό
Παιδικές Χαρές

Δύο μεγάλες αυλές, εξοπλισμένες με ασφαλείς παιδικές χαρές.

Παιδικές τουαλέτες και ντους, φυσικά αεριζόμενα, κλιματιζόμενα και θερμαινόμενα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών.

Τουαλέτες
Τραπεζαρία

Μαγειρείο, τραπεζαρία και αποθήκη τροφίμων.

Αναρρωτήριο με πλήρες εξοπλισμένο φαρμακείο.

Αναρρωτήριο
Χώρος εκδηλώσεων

Χώρο εκδηλώσεων.

Γραφείο διεύθυνσης και χώρους προσωπικού.

Χώρος προσωπικού
Αποθηκευτικοί χώροι

Κουζίνα.

Αποθηκευτικούς χώρους.

Πλυντήριο, σιδερωτήριο.