Ήρθε και η δική μας ώρα να πούμε ΑΝΤΙΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ήρθε και η δική μας ώρα να πούμε ΑΝΤΙΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Πριν 4 χρόνια παραλάβατε ένα μωράκι 13 μηνών και μας επιστρέφετε ένα παιδάκι 5 ετών.

Ένα παιδί γεμάτο γνώση, αγάπη για το σχολείο και τις δασκάλες του, χαρούμενο, ευτυχισμένο γεμάτο προσμονή για το μεγάλο σχολείο και τους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά του.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για όσα κάνατε για την Ιόλη όλα αυτά τα χρόνια και όσα κάνατε για μας …..γιατί και για μας ήσασταν πολύτιμες.

Τις ώρες που δεν μπορούσαμε εμείς να της προσφέρουμε αγκαλιές και φροντίδα, γνώση και παιχνίδι το κενό αυτό εσείς το κάνατε υποφερτό.

Για έναν γονιό το να αφήνει το αγγελούδι του σε «ξένα» χέρια είναι πολύ δύσκολο, το να ξέρει όμως ότι το αφήνει σε ΚΑΛΑ χέρια είναι που κάνει την καρδιά του πιο ανάλαφρη.

Για κάθε έναν από εσάς θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ.

Ιωάννα, η πρώτη μας δασκάλα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που κατέβασα την Ιόλη στο σχολικό για την πρώτη της διαδρομή προς το σχολείο. Ήμουν γεμάτη άγχος για το πώς θα δεχθεί την ιδέα του αποχωρισμού και έμεινα στο τέλος με μια άδεια αγκαλιά αφού η Ιόλη μόλις σε είδε πήδηξε από την αγκαλιά μου και ήρθε στη δική σου. Μου κακοφάνηκε αρχικά, χαχαχαχα, αλλά μου έφυγε και ένα βάρος από τη καρδιά, σ’ αγαπούσε και την αγαπούσες και αυτό ήθελα μόνο, την επιβεβαίωση ότι είχαμε διαλέξει τους σωστούς ανθρώπους.

Γεωργία, η ήσυχη δύναμη. Πάντα έτσι σε έβλεπα, μια εκπαιδευτικό που δίνει το χώρο και το χρόνο στα παιδιά να την γνωρίσουν, να την αγαπήσουν …..και είναι βασικό να δίνεις στα παιδιά το δικαίωμα να δράσουν στο χρόνο τους και με τον τρόπο τους, να σέβεσαι την ιδιαιτερότητα τους αλλά να τους βάζεις και τα όρια γιατί στην ηλικία των 2 είναι που μαθαίνουν πρώτα απ’ όλα τον εαυτό τους και δύσκολα τον οριοθετούν μπροστά στους νέους ορίζοντες που τους ανοίγονται μπροστά τους.

Αγγελική, η πρώτη μας ουσιαστική «δασκάλα». Οφείλω να υποκλιθώ μπροστά σου και στον αγώνα που θα κατέβαλες στο να πείσεις την Ιόλη ότι σχολείο δεν είναι μόνο παιχνίδι αλλά και «μάθημα». Χρειάζεται ταλέντο και μεγάλη αγάπη στα παιδιά για να καταφέρεις στη τρυφερή αυτή ηλικία να τα βάλεις στο δρόμο της γνώσης. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να καταφέρεις να περάσεις στα παιδιά με διασκεδαστικούς τρόπους γνώση και αγάπη για αυτά που έρχονται. Οι εκπαιδευτικές εκδρομές που σχεδίασες και υλοποίησες ήταν φανταστικές και την γέμισαν εικόνες που μοιραζόταν με πολύ χαρά μαζί μας. Έβαλες τις βάσεις για αυτά που θα ζήσει στο μέλλον.

Πελαγία, δεν είχαμε τη χαρά και τη τιμή να σε έχουμε και επισήμως δασκάλα μας αλλά κατάφερες να μείνεις σε όλων μας τις καρδιές. Δεν χρειάστηκε να σε ζήσουμε πολύ γιατί όλα τα λένε τα μάτια, το χαμόγελο και όχι μόνο το δικό σου αλλά και της Ιόλης όταν μιλάει για σένα.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην κα Ειρήνη, για τις ατελείωτες ώρες προσπαθειών να ταΐσει την Ιόλη, η βοήθειά σας ήταν πολύτιμη.

Αλεξάνδρα και Μαρία πέρα από σπουδαίες εκπαιδευτικοί καταφέρατε και ένα πολύ δύσκολο πράγμα, το να φτιάξεις ένα σχολείο λειτουργικό δεν είναι και ακατόρθωτο, το να φτιάξεις όμως ένα σχολείο που τα παιδιά και οι γονείς αγαπούν τους συνεργάτες σου είναι πολύ δύσκολο. Στα δύσκολα χρόνια που ζούμε αυτό μην το θυσιάσετε γιατί είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Κυριάκο, και στη Βαλεντίνη για τη συνεισφορά τους.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να το περιορίσω γιατί έχω τόσα πολλά ακόμα να πω.

Όπως και να έχει

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ Θα τα πούμε και από κοντά.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!!!!!!!!!!!