Μεταβρεφικά Τμήματα

Το παιδί με την βοήθεια της νηπιαγωγού μαθαίνει τις έννοιες της συνεργασίας, της ένταξης στην ομάδα και αυτοεξυπηρέτησης. Μέσα απ τα τραγούδια, τα παραμύθια και τις ψυχοσωματικές ασκήσεις (συνδυασμός μοισυκλης και κίνησης)αρχίζει να αναπτύσσει τη φαντασία του αλλά και την παρατηρητικότητα του.

Επιπλέον σ’αυτή την ηλικία πραγματοποιούνται και οι εξής δραστηριότητες

Βρεφικά Τμήματα στον παιδικό σταθμό Πρωτοβαδίσματα
Γνωρίστε μας από κοντά...
Μουσικοκινητική

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ

Τα παιδιά συμμετέχουν ελεύθερα και κατευθυνόμενα σε παιχνίδια που τα βοηθούν να ενταχθούν σε μια ομάδα, γνωρίζοντας το σώμα τους, τους φίλους τους αλλά και το χώρο που κινούνται. Η χρήση μουσικών οργάνων, ψυχοκινητικών οργάνων (π.χ. στεφάνια, κορδέλες, κλπ.), η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, είναι μερικά από τα ερεθίσματα που δίνονται στα παιδιά.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα παιδιά εκφράζονται και δημιουργούν, εξερευνώντας τα στοιχεία της τέχνης του θεάτρου (ρόλο, κίνηση, λόγο, χώρο, χρόνο, σύμβολα). Στις μικρές ηλικίες γίνεται πιο απλά, μέσω της μίμησης των δασκάλων.
Θεατρικό Παιχνίδι
Εικαστικά

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Γίνεται ευαισθητοποίηση των παιδιών , να γνωρίσουν και να αναγνωρίσουν διάφορα έργα τέχνης αλλά και να πειραματιστούν τα ίδια, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους. Στις πιο μικρές ηλικίες έρχονται σε επαφή με τα υλικά κι ελεύθερα ή κατευθυνόμενα εφαρμόζουν ποικίλες τεχνικές στα έργα τους.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Το κουκλοθέατρο έχει ψυχαγωγική, επιμορφωτική και παιδαγωγική αξία. Για τα μικρά παιδιά δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης της δημιουργικής τους φαντασίας και έκφρασης των ιδεών και των νοητικών τους αναπαραστάσεων.
Κουκλοθέατρο
Αισθητηριακά Παιχνίδια

ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Γνωρίζουμε τον κόσμο καλλιεργόντας και εκλεπτύνοντας όλες μας τς αισθήσεις : όραση, γευση, ακοή, αφή, όσφρηση καθώς και την στερεογνωστική αίσθηση μεσα απο παιδαγωγικό υλικό και αισθητηριακές δραστηριότητες.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Μουσική

Μεταβρεφικά Τμήματα - Φωτογραφίες