Τμήμα Μικρού Προνήπιου

Παιδικός Σταμθός Πρωτοβαδίσματα 

Βρεφικά Τμήματα στον παιδικό σταθμό Πρωτοβαδίσματα
Γνωρίστε μας από κοντά...

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ

Τα παιδιά συμμετέχουν ελεύθερα και κατευθυνόμενα σε παιχνίδια που τα βοηθούν να ενταχθούν σε μια ομάδα, γνωρίζοντας το σώμα τους, τους φίλους τους αλλά και το χώρο που κινούνται. Η χρήση μουσικών οργάνων, ψυχοκινητικών οργάνων (π.χ. στεφάνια, κορδέλες, κλπ.), η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, είναι μερικά από τα ερεθίσματα που δίνονται στα παιδιά.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα παιδιά εκφράζονται και δημιουργούν, εξερευνώντας τα στοιχεία της τέχνης του θεάτρου (ρόλο, κίνηση, λόγο, χώρο, χρόνο, σύμβολα). Στις μικρές ηλικίες γίνεται πιο απλά, μέσω της μίμησης των δασκάλων.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Γίνεται ευαισθητοποίηση των παιδιών , να γνωρίσουν και να αναγνωρίσουν διάφορα έργα τέχνης αλλά και να πειραματιστούν τα ίδια, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους. Στις πιο μικρές ηλικίες έρχονται σε επαφή με τα υλικά κι ελεύθερα ή κατευθυνόμενα εφαρμόζουν ποικίλες τεχνικές στα έργα τους.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Αναπτύσσεται η λεπτή κίνηση των χεριών των παιδιών, το ομαδικό τους πνεύμα, η απόλαυση της δημιουργίας και της φαντασίας τους. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολύ απλά υλικά και σε συνεργασία με τις δασκάλες τους, φτιάχνουν μικρά νόστιμα δωράκια που τα απολαμβάνον στο σπίτι με τους γονείς τους.

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Κάθε εβδομάδα διαλέγουν το αγαπημένο τους παραμύθι, το διαβάζουν στο σπίτι με τους γονείς και έρχονται στο σχολείο να διηγηθούν την αγαπημένη τους ιστορία στους φίλους τους. Μ’ αυτό τον τρόπο αναπτύσσουν τη γλωσσική τους ικανότητα αλλά και τη φαντασία.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ- ΚΟΥΚΛΟΘΕΤΡΟ- ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Με ιδιαίτερη επιμέλεια οργανώνονται στο χώρο του σχολείου μας θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο ή Καραγκιόζης, με τη συμμετοχή των παιδιών να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Μέσα από βιωματικά παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων, τραγούδια, παραμύθια, κλπ. τα παιδιά εκπαιδεύονται και ευαισθητοποιούνται για την προστασία του Περιβάλλοντας. Μαθαίνουν μικρά οικολογικά μυστικά για το σπίτι, την τάξη, τη γειτονιά αλλά και τον κόσμο γενικότερα.

ΑΓΓΛΙΚΑ

Με παιγνιώδη τρόπο τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με την Αγγλική γλώσσα, δυο φορές την εβδομάδα.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κάθε χρόνο διοργανώνονται διάφορες επισκέψεις ανάλογα με τις θεματικές ενότητες των τμημάτων των νηπίων και προνηπίων. Στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του σχολείου (Έναρξη της σχολικής χρονιάς, Εθνικές επέτειοι, Χριστούγεννα, Απόκριες, Καλοκαίρι) πραγματοποιούνται παιχνίδια, τραγούδια, ιστορίες, απαγγελίες ποιημάτων, σκετς αλλά και μουσικοκινητικές δραστηριότητες και κλόουν , θεατρικές παραστάσεις, ξυλοπόδαροι, κλπ.

Μικρό Προνήπιο - Φωτογραφίες