Βρεφικά Τμήματα

Καλωσορίζουμε τα βρέφη στην πρώτη τους έξοδο από το οικογενειακό  περιβάλλον, προσφέροντας έναν χώρο ασφαλή, προσαρμοσμένο στα μέτρα και στις δυνατότητες τους. Οι δραστηριότητες που προσφέρουμε αφορούν κατά ένα μεγάλο μέρος την φροντίδα, το ντύσιμο, την αλλαγή της πάνας και την χρήση της τουαλέτας, το φαγητό και τον ύπνο. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στις καθημερινές και οικίες αυτές δραστηριότητες φροντίδας του εαυτού τους, αναπτύσσοντας την αυτενέργεια και την αυτοπεποίθησή τους.


Βρεφικά Τμήματα στον παιδικό σταθμό Πρωτοβαδίσματα
Γνωρίστε μας από κοντά...

Μεγάλη σημασία δίνεται στην ανάπτυξη της κίνησης , της γλώσσας και της προφορικής έκφρασης.

Το περιβάλλον προσφέρει πολλές ευκαιρίες για ελεύθερη κίνηση και ανάπτυξη της ισορροπίας. Οι παιδαγωγοί δίνουν χρόνο και χώρο στο παιδί να κινηθεί , να μπουσουλήσει  και να βαδίσει, επιλέγοντας εξοπλισμό που δεν περιορίζει την κίνηση αλλά την  ενθαρρύνει  έτσι το βρέφος ενδυναμώνει τους μύες και οι συνάψεις του εγκεφάλου αποκτούν καλύτερο συντονισμό.

Τα θεμέλια της γλωσσικής ανάπτυξης του παιδιού σας μπαίνουν στα πρώτα χρόνια της ζωής  του,  στηρίζουμε λοιπόν αυτή την μοναδική ευκαιρία για γλωσσική ανάπτυξη δίνοντας μεγάλη σημασία στην ποιότητα της γλώσσας που χρησιμοποιούν οι παιδαγωγοί γιατί τα μωρά αφομοιώνουν ότι ακούν.

Η ομιλία και ο τρόπος που χρησιμοποιούνται οι λέξεις για να ανταποκριθούμε στο παιδί αποτελούν την βάση για να δημιουργήσουν την δική τους γλώσσα. . Φέρουμε το παιδί σε επαφή με το περιβάλλον μεσώ της ομιλίας και της ακρόασης. Ενθαρρύνουμε το παιδί να  επικοινωνήσει με ήχους, βαβίσματα και να εκφράσει  τις πρώτες του λέξεις. 

Βρεφικά Τμήματα - Φωτογραφίες